Підтримуйте серце?? щодня! Почніть сьогодні!

На частку хвороб серця сьогодні припадає 16% всіх випадків смерті в світі.  
Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смертності у всьому світі останні 20 років. Починаючи з 2000 року кількість випадків смерті від них зросла більш як на 2 мільйони і в 2019 р. досягла майже 9 мільйонів*. Смертність від хвороб серця значно вища, ніж від онкологічних патологій, ВІЛ/СНІД і навіть від інфекційних захворювань.

Незважаючи на таку сумну статистику, люди зазвичай замислюються про проблему, коли вона виникає. Питання профілактики не здається нагальним, і всі схильні відкладати рішення “на завтра”. 

Проблема хвороб серця завжди у фокусі уваги медичної спільноти, але сьогодні пандемія COVID-19 вивела її на новий рівень. Пацієнти із захворюваннями серцево-судинної системи перебувають у групі ризику, і дослідження показують, що коронавірусну інфекцію вони переносять у дуже важкій формі.  

Ми у компанії Delta Medical вважаємо питання профілактики одним з ключових у розв’язанні проблеми серцево-судинних захворювань, особливо в епоху пандемії COVID-19. Профілактику слід здійснювати на різних рівнях. Наприклад, на державному рівні мають бути усунені проблеми забруднення навколишнього середовища, адже погана екологія – це один із серйозних факторів ризику.  

Значна частина чинників, що впливають на здоров’я серця, закладається на генетичному рівні. Але є фактори ризику, мінімізувати які цілком можливо самостійно, приділяючи увагу харчуванню, скинувши зайву вагу, відмовившись від паління і зловживання алкоголем. Важлива персональна відповідальність кожного за своє здоров’я: активний спосіб життя, своєчасна діагностика, прийом спеціальних вітамінних комплексів, спрямованих на зміцнення серцево-судинної системи.  
…Кожна подорож починається з першого кроку. І сьогодні, 29 вересня, у Всесвітній день серця, ви можете розпочати шлях до здоров’я серцево-судинної системи з простих заходів: хоча б на 1 день відмовтеся від сигарет, скоротіть споживання цукру, прогуляйтеся після роботи.

Почніть сьогодні, і ваше серце поставить вам 👍💚 вже завтра! 

*https://www.who.int/ru/news/item/09-12-2020-who-reveals-leading-causes-of-death-and-disability-worldwide-2000-2019 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *